Over mij

Vivian Vietje

Tijdens mijn werk als verloskundige spreek ik veel vrouwen die opzien tegen de de bevalling, ik zie ook de vrouwen die bij de bevalling met vertrouwen tegemoet zien en zich tijdens de geboorte sterk en krachtig voelen. Dit maakte mij nieuwsgierig: Wat zorgde nu voor dit vertrouwen? Het antwoord: Deze mama’s in spé hadden zich voorbereid. Zowel mentaal als fysiek.
Toch is juist die voorbereiding op de geboorte en het moederschap iets wat er soms zo bij inschiet, tussen alles wat op je afkomt. Daarnaast zie ik vrouwen die niet perse zitten te wachten op puf clubjes of hun partner echt niet mee krijgen. Dan heb je ook nog eens zo veel verschillende opties (yoga, hypnobirthing, gym, samen bevallen etc.) Wat kies je dan?

Werkervaring

Zo kwam ik tot het boek en de cursus: Geboorte vol vertrouwen. Waarin ik al die succes ervaringen uit de verschillende cursussen mee neem in combinatie met mijn ervaring als verloskundige en moeder. Ik help je voorbereiden in jouw tijd, jouw tempo, in je eigen woonkamer. Dit doe ik met eerlijke, bemoedigende informatie gecombineerd met fijne filmpjes die je tijdens de bevalling zelfs aan kan zetten. Ik schreef dit boek terwijl ik zelf zwanger was van ons 3e kindje Maas. Na 2 keer een keizersnede gehad te hebben kon in bij Maas wonder boven wonder natuurlijk bevallen! 

Het is geweldig om in de ervaring van meer dan 1000 geboortes en mijn 4 eigen bevallingen te kunnen gebruiken in het boek en de zwangerschapscursussen. Ik heb naast de reguliere cursus een speciale VBAC (bevallen na een keizersnede) cursus en een cursus voor als je net mama bent.

Naast mijn werk als verloskundige, ben ik mede-eigenaar van Dockwerk. Hier geef ik maatschapsbegeleiding en nascholingen aan collega verloskundigen en gynaecologen.

gingen jou voor met de bevalcursus

Heb ik begeleid, deze ervaring deel ik met je in mijn boek

als verloskundige

10

1000

703

Bevallingen

Zwangeren

Ervaring

jaar

zweef met je muis op de foto's

Ik geen koffie lust, dus als ik een nachtje mag doorhalen bij een geboorte zit er maar 1 ding op: Chocola, want wist je dat hier ook cafeïne in zit. (oke, je moet wel 8 repen nemen om 1 bakje koffie te compenseren) 

Wij een half jaar met Salomo en Linne in Zuid-Afrika gewoond hebben en daarom ook de healthy Mom and Baby Clinic supporten

Ik ben zelf met 43 weken pas geboren :) 

Fun facts

Op deze foto zie je ons gezin: Samen met mijn man Thijs hebben we 4 kinderen. Salomo (2013) Linne (2015), Maas (2019) en ik ben hier 24 weken zwanger van Jozua. 

Op deze foto zie je ons gezin: Samen met mijn man Thijs hebben we 4 kinderen. Salomo (2013) Linne (2015), Maas (2019) en ik ben hier 24 weken zwanger van Jozua. 

Als verloskundige kreeg ik vaak de vraag: Wat staat er normaal in een geboorteplan?
Het gaan alleen niet om normaal, het gaat om jou, wat jij (en je partner) fijn vinden in de begeleiding. Daarom krijg je in deze download niet alleen een standaard geboorteplan, maar ook voorbeelden wat je er in kan zetten ter inspiratie!
Hierin in geen goed of fout, kijk wat past bij jou!

Gratis Geboorteplan